Wie zijn wij

Auryn
auryn@arcadiacoven.be

Bryd (Webmaiden)
webmaiden@arcadiacoven.be

Onze webmaiden gebruikt liefst geen andere naam dan die van zichzelf. Ze voelt een grote verbondenheid met de wereld om haar heen en de energie die er op onze aardbol bestaat.

Ze is heel sterk met het geschreven woord, leest zowat alles wat je onder haar neus duwt en is een onverbeterlijk optimist. Haar quote van elke dag is: “ Alles komt altijd in orde.”
Bryd is mama van 2 schatten van kinderen en de gezellige echtgenote van een elf aka dark lord. Hiermee verklap ik dat ze haar vrije tijd soms ook vult met rollenspelen.

Voor haar beroep doet ze iets met feestjes, muziekfestivals en artiesten, kortom … ze zit met één voet in de entertainment sector. Bij Arcadia is ze de madam van onze website. Ook zijn alle ontwerpen van onze posters van haar hand.

Bryd is ook één van de trekkers van de Arcadia dochtercovens Hagazussa en Amma Devi. De Godin Brigandhu is haar beschermvrouwe.

Eirinn
eirinn@arcadiacoven.be

Eirinn is voorouder- en trancepriesteres. Ze is erg aangetrokken rituele en ceremoniële aspecten van onze natuurreligie. Deze interesse brengt haar tot bij de opleiding ‘Ritueelbegeleider bij Afscheid’ die ze nu zelf doceert in België (Antwerpen) en een opleiding Rouw- en traumatherapeut.

Ze heeft ook haar eigen praktijk voor rouw- en verliesbegeleiding waar ze uitvaartrituelen schrijft en voorgaat, en via rituele rouwbegeleiding mensen verder helpt in hun rouwproces. In dat deel van haar priesteressenschap eert Eirinn de voorouders en herstelt zij de spirituele band tussen dood en leven.

Haar thuishaven is de dochtercoven “De woudzusters”. Stel je een mooie houten hut voor diep in het woud, waar oerzang tot wijd in het bos te horen is. Het is een mystieke plek. Daar ga je in retraite om te werken aan jouw pad van de priesteres. De vier natuurelementen, de voorouders, rituelen, symboliek, oerzang, gebed en trancetechnieken zijn de werkmethodes, de Godin Bridhè is de beschermvrouwe van deze coven.

Elenor Tilia
elenor@arcadiacoven.be

Elenor is priesteres van Freya en leidt Freya’s Realm, één van de dochtercovens van Arcadia, waarin gewerkt wordt met alle leringen die Freya aanbrengt. Daarnaast vormt ze samen met Verelna en Luna dochtercoven Wyrd Sisters, waarin gewerkt wordt met de schikgodinnen over verschillende pantheons heen.

Elenor’s kracht zit in haar hele zijn. Een zo natuurlijk mogelijke voeding koppelen aan magie en heling is haar sterkte. Ze schudt een ritueel uit haar mouw waar ze staat, omdat dit erg vervlochten zit in haar werk. Ze begeleidt mensen doorheen hun leven met alles wat er nodig is: van voedingsadvies of Bachbloesems over sjamanistische heling tot ceremonies bij verschillende belangrijke levensmomenten.

Als lesgever inspireert ze mensen om zelf veranderingen in hun leven door te voeren. In groep begeleidt ze ook vrouwencirkels en krachtcirkels, waarin gewerkt wordt met het niet-zichtbare.
Elenor’s gezin neemt in haar leven een belangrijke plaats in: haar man en haar dochter worden met de nodige zorg omringd.

Fjierra Maris
fjierramaris@arcadiacoven.be

Binnen haar eigen groep en omgeving wordt Fjierra Maris een bruggenbouwster genoemd. Ze zet zich actief in om de kloof tussen diverse strekkingen en visies te dichten en mensen ervan bewust maken dat we veel meer bereiken door van elkaar te leren en samen te werken.

Fjierra’s naam is een afkorting van Zjenna Fjiera en dat betekent ‘Vrouwe van het Vuur’. Dat zij dan ook het smeulende vuur is van Arcadia, leidt geen twijfel. En laat nu “toevallig” de Ierse Vuurgodin Brighid haar steun en toeverlaat zijn. Het tweede deel van haar naam ‘Maris’ kwam er later bij en duidt op haar verbondenheid met de Wateren van Moeder Aarde in het algemeen en met de Godin Yemaya in het bijzonder.

Fjierra zette haar eerst wiccastappen op haar 18e vanuit haar zoektocht naar een spirituele levenshouding waarin de vrouw een volwaardige plaats had. Haar leerschool doorliep ze door zich te laven aan verschillende strekkingen binnen de wicca zoals Seax, Pecti, Alexandrijnse (Greencraft) wicca & volkshekserij en vooral door te vertrouwen op eigen gevoel en eigen achtergrond, haar roots en voorouders. Daarna werkte Fjierra lange tijd als solitair tot ze de behoefte kreeg om andere invalshoeken te onderzoeken en op zoek te gaan naar gelijkgezinden.

Als oprichtster van onze vereniging is het haar doel om mensen bewust te maken van hun eigen krachten en hun eigen pad. Naast een hele hoop ervaring kan zij putten uit een blijkbaar onmetelijke bron van weetjes, verhalen, rituelen, visies, strekkingen en gedachten die allemaal van pas komen in onze opleidingen. Ze is dan ook één van onze docenten van de opleiding “Natuurgerichte spiritualiteit en hedendaagse hekserij” en samen met Anthea zet zij haar schouders onder de Pagan Parenting groep van Arcadia. Dit combineert zij met een leuke job als event manager, maar de meeste aandacht krijgen toch Boudica en Balder, haar twee schatten van kinderen.

Hamamelis
hamamelis@arcadiacoven.be

Er is geen vrouw wiens hart met meer liefde, warmte, geduld en doorzettingsvermogen gevuld is dan dat van Hamamelis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij een beroep gekozen heeft dat al deze aspecten in zich draagt. Hamamelis is kleuteronderwijzeres van beroep en haar kracht schuilt in het speels en creatief doorgeven van de oeroude kennis en wijsheid die ze vindt in de natuur.

Haar naam verwijst naar de “Toverhazelaar” die reeds bij de oude indianen gebruikt werd voor zijn geneeskrachtige werking. Binnen Arcadia is zij één van de vrouwen van de dochtercoven Hagazussa. Hamamelis is getrouwd en heeft twee schatten van dochters.

Juniper
juniper@arcadiacoven.be

Al van kinds af hield Juniper ervan om de krachten van de natuur op te zoeken. Een krachtige storm kon haar overtuigen om naar de Belgische kust te reizen om daar de storm op zijn krachtigst te trotseren. Ze bezocht ook landen als IJsland waar ze de natuur in al haar alle aspecten terug kon vinden. Ze houdt van die ruwe kracht, die de natuur zo typeert. Ze houdt van de stilte die volgt op die ruwe kracht om die puurheid kenbaar te maken.

Later werd ze naar een plekje onder de Wilg geleid waar ze begroet werd door de Wolf. Een pad vol met energie openbaarde zich en een rust nestelde zich in haar troebele tienergeest. Ze was thuisgekomen in een wereld waar je deel uitmaakt van en één bent met je omgeving, … de natuur.

Juniper houdt veel van dieren. Van klassieke huisdieren die haar al haar hele leven omringen, tot de ontembare kracht van dieren die niet door de mens bedwongen willen worden. De nabijheid van de walvis heeft haar hart doen stoppen. De huilende wolf heeft haar liefde gewonnen. Zo verdiept ze zich graag in de problematiek die rond deze dieren is gerezen, om naar een herstel of balans te streven.

Hoewel Juniper van het alleen zijn houdt, voelt ze zich sterker hand in hand met medereizigers. Met veel plezier ontmoette ze zo haar zussen uit Arcadia’s dochtercoven Amma Devi.

Juniper deelt en laadt graag haar kracht op met innerlijke klanken, op zichzelf en dankzij Eirinn ook tijdens “Oerzang” en ze staat ook sterk en in bloei in dochtercoven The Mystic Ravens. In 2017 is ze gestart met een opleiding ‘Telepatisch, alternatief en energetisch Dierenhealer’, om zo haar contact met dieren te verdiepen en aan te sterken.

Luna
luna@arcadiacoven.be

Luna is een beetje een chaoot, altijd al geweest. Vlug enthousiast over allerlei dingen en gepassioneerd over alles dat haar kan boeien.
Al zo lang ze zich kan herinneren is vuur haar element en daar werkt ze dan ook mee.

In 2011 ontdekte ze Arcadia en vond meteen een nieuwe thuis. Ze leerde niet alleen haar element te beheersen, maar ook de andere en vond zo een nieuwe balans. Ze noemt zichzelf geen heks, priesteres of wat dan ook. Ze is gewoon wie ze is en bewandelt een eigen spiritueel pad. Sinds kort werkt ze met Aìne, een elfengodin, en Cerridwen, die haar steeds de inspiratie geeft om verder te gaan en dingen in een nieuw daglicht stelt.

Zo komt het ook dat ze opnieuw is gaan studeren en haar passie om voor de klas te staan nieuw leven heeft ingeblazen. Naast studeren is ze ook gelukkig getrouwd en heb een schat van een zoon.

En als het haar even allemaal teveel is verdiept ze zich in LARP, feestjes, gezellig op pad gaan met vrienden of een goed boek.

Maera
maera@arcadiacoven.be

Maera was al in haar tienerjaren geïnteresseerd in boeken over hekserij en het occulte, maar het leven had eerst nog enkele omzwervingen gepland.

Pas veel later, en na enkele emotioneel zware jaren, besloot ze opnieuw op zoek te gaan naar zichzelf en kwam de hekserij terug op haar pad. Het gevoel van verbondenheid dat ze terugvond in de natuur, overtuigde haar om zich te verdiepen in natuurgerichte spiritualiteit. Op haar zoektocht naar kennis en verwante zielen kwam ze uiteindelijk in de opleidingsgroep Pandora van Arcadia terecht.

Maera voelt zich in de eerste plaats sterk verbonden met de seizoenen. De eeuwig wederkerende patronen van leven, dood en wedergeboorte die zich op alle niveaus van ons leven manifesteren, zijn voor haar een bevestiging van de onderlinge verbondenheid tussen alles wat leeft. Belangrijk voor haar is dan ook het vieren van de jaarfeesten, die haar helpen om ondanks de alledaagse beslommeringen het ritme van de natuur niet uit het oog te verliezen. Het vertrouwen in deze cyclus en al zijn aspecten, maakt dat Maera zich ook met de meer donkere kanten van het leven op haar gemak voelt. Ze wordt op haar reis dan ook vergezeld door de Kraai die haar zowel op de lichte als de donkere paden de weg wijst.

Verelna
verelna@arcadiacoven.be

Verelna heeft het leven altijd al een beetje van haar eigen-wijze kant bekeken. Op korte tijd verloor ze haar beide grootmoeders en haar moeder. Daarom begaf ze zich in 2011 op een nieuw spiritueel pad, om haar energetisch peil nieuw (vrouwelijk) leven in te blazen. Zo kwam ze terecht bij de Arcadia dochtercoven Amma Devi.

Haar interesse in de (oude) goden en godinnen is altijd al een deel van haar leven geweest. Ze werkt niet specifiek met één godin, maar voelt zich fel aangetrokken tot Selena en Venus. Ze noemt zich geen heks, priesteres of wat dan ook, maar ze wil gewoon op haar eigen manier tot nieuwe inzichten komen. De balans tussen de natuur, haar familie en haar vrienden staat hierin centraal, maar ook de balans tussen de jachtige maatschappij en het leven volgens haar eigen ritme.

Om hieraan te ontsnappen speelt ze in haar vrije tijd soms LARP-rollenspelen. Het is ook op die manier dat ze haar echtgenoot heeft leren kennen, waarmee ze ondertussen al 10 jaar is getrouwd. Ze is moeder van 2 schatten van kinderen en verdient haar boterham als payroll administrator bij een groot HR-bedrijf.

Yza
yza@arcadiacoven.be

Yza is een sprankelende, aardse jonge vrouw die het leven aanschouwt in waarheid, eenvoud en rust. Vanaf jonge leeftijd werd haar duidelijk dat dood en leven hand in hand gaan en dat dit de natuurlijke cyclus is in de natuur. Vanaf dan vond ze haar moeder, zus, vriendin en toeverlaat in de natuur en wist ze dat spiritualiteit haar pad was in het leven.

Na haar studies communicatie begon haar interesse voor kruiden en studeerde ze af als herborist. In die periode leerde ze Elenor kennen en ook de coven Arcadia. Ook al was Yza altijd al solitair geweest, de nood om samen te werken werd sterker. In 2011 stapte ze dan ook in de Arcadia dochtercoven Amma Devi.

Spiritualiteit is alom aanwezig in haar leven: thuis, op het werk, in de stad, bij haar vrienden. Ze probeert dit ook zo te integreren onder de noemer “Spiritualiteit op hoge hakken”. Op die manier staat haar deur ook altijd open om anderen te helpen. Die hulp komt voort uit haar eigen ervaring, die ze graag deelt met hen die er oor naar hebben.

Nog steeds bruisend en vol ideeën kijkt Yza elke dag opnieuw de toekomst vol groot avontuur en levenslust tegemoet.

Yza werkt met de Godinnen Isis, Sekhmet en Bast. Ze staat aan het hoofd van de dochtercoven Tempel van Isis, is lid van dochtercoven The Mystic Ravens en sinds februari 2017 is ze lid van Fellowship of Isis, waar ze momenteel opleiding volgt tot Priesteres en Magi.

Zeva
zeva@arcadiacoven.be